Adalar Bitki Budama

adalar ağaç budama

Adalar ilçesinde ağaç budama uygulaması yapmak isteyen kişiler bizi arayarak uzman personellerimiz aracılığı ile işlemlerini gerçekleştirebilirler. Ağaçlarda ve bitkilerde uygulanacak olan budama yöntemlerinin belli bir amaç doğrultusunda yapılması gerekmektedir. Ağaç ve bitkilerde canlandırma, seyreltme, denge oluşturma, sürgün tekleme, sürgün kısaltma ve sürgün ucu alma budama işlemleri şeklinde budama yöntemlerini sınıflandırabiliriz. Adalar ağaç budama işlemi.

Ağaç Budama Adalar

Budama işleminin uygulanacağı bitki parçalarının bitki üzerindeki yerine göre ise alçak ya da yüksek budama diye sınıflandırabiliriz. Alçak budama işlemi ağaç boyunun 1/3 nün alttan yukarıya doğru budanmasıdır. Yüksek budama işlemi ise ağacın üst bölümlerinde gerçekleştirilen budama işlemidir. Budamalar budama işleminin gerçekleştirildiği dalın canlı olup olmamasına ve budanan dalların ağacın üzerinde bulunduğu konuma göre çeşitlenmektedir.

Adalar Bitki Budama

Budama işlemine tabi tutulan dalların canlı olup olmamasına göre kuru ya da ölmüş dalların kesilerek ağaçtan uzaklaştırılması ve yeşil budama yani canlı olan dalların kesilme işlemine tabii tutularak ağaçtan uzaklaştırılması olarak ikiye ayrılır.

Adalar Ağaç Budama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir