Ağaç Budama Uygulaması

ağaç

Beylikdüzü ilçesinde ağaç budama uygulaması yapmak isteyen kişiler, ağaç budama ile alakalı bütün işlemleri sitemizden rahatça öğrenebilirler. Ağaçta bulunan tepe tacını yükseltmek ya da azaltmak amacı ile gerçekleştirilen budama işlemidir. Bu budama işlemi gerçekleştirildiği zaman çoğunluk olarak tepe tacının %65 i bırakılarak %35 i budama işlemi ile uzaklaştırılmalıdır. Bu şekilde tacı belli bir oranda küçültülebilir. Tepe tacı azaltma budaması işlemi tepe tacının üst kısmının tac yükseltme budamaları ise tepenin alt bölümünde bulunan dalların uzaklaştırılması şeklinde yapılır. Ağaçlarda taç yükseltme budamalarındaki amaç ağacın istenilen şekle kavuşmasının yanında bölgede bulunan yayalara yada araçların görüş mesafesini düzenlemektir. Budama işleminden sonra canlı tepe tacı uzunluğunun ağaç boyuna uzunluğu en az 2/3 olmalıdır.

Beylikdüzü Ağaç Budama Ustaları

Ağaç, ağaççık ve çalı türlerinin büyük bir bölümü çiçek ve meyve estetiği ön planda tutularak dikim işlemi yapılmaktadır. Bu gibi ağaç türlerinde daha önceki yazılarımızda belirttiğimiz gibi düzeltme, temizleme, seyreltme budamaları ile birlikte ağaçtaki çiçek veriminin yükseltilmesi ve ağaçta bulunan çiçeğin kalitesinin artabilmesi için budamaların yapılması ve uygulanması önemlidir.

Ağaç Budama Beylikdüzü

Ağaç

Ağaç ve çalıların çiçeklenme dönemleri büyük bir çoğunluğu büyüme ve gelişme döneminde oluşmak üzere senenin her mevsimine yayılan bir değişim göstermektedir. Ağaç budama uygulaması. Bundan dolayı tür ve cinslerine göre dallar üzerinde bulunan sürgün ve çiçek tohumlarının konumları ve oluşma zamanlarının iyi bilinip tespit edilmesi gerekmektedir.

Beylikdüzü Ağaç Budama

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.