Ağaç Budama Şile

ağaç kesme şile

Şile ilçesinde ağaç budama yapmak isteyen kişiler detaylı bilgi alabilmek ve en sağlıklı işlemi gerçekleştirebilmek için bizimle irtibata geçebilir. Budama işlemlerinde ağaçların üzerindeki dalları kısa kesmek vegetatif gelişmeyi hiç aksatmamak veya uzun bırakmak da ağaçların gelişme faaliyetlerini teşvik eder. Ağaçta bulunan bir dalı kısa kesmek kısaltılmış olduğu anlamına gelmemektedir. Ağaçların büyüme evresinde kesim şiddeti ile aynı orantıda olarak kesim noktasının altından sürgün büyümesi ve gelişmesi olacağı unutulmamalıdır. Aynı noktadan yan yana büyüme gösteren ve aynı güçteki dalların gelişmesine ve büyümesine müsaade edilmemelidir. Geniş açıya sahip olan dallar bırakılarak dar açıya sahip olan dallar ağaçtan uzaklaştırılmalıdır. Ağaç üzerinde özellikle lider olan dala rakip olacak şekilde bir çatallaşma oluşumuna müsaade edilmemelidir. Ağaç üzerinde uygun olan dal lider olarak seçildikten sonra diğerleri dip kısımlarından budanarak çıkartılmalıdır. Lider üzerinde aynı bölgeden çıkan ana dallardan biride kesinlikle ağaçtan uzaklaştırılmalıdır. Tercih yapılacağı zaman geniş açıya sahip olan dal ağaçta bırakılmalıdır. Dar açıya sahip olan dallar ağaçtan budama işlemi ile çıkarılmalıdır.  Meyve ağaçlarını baz alarak bilgi verecek olursak türler ve çeşitler arasında gelişme ve büyüme yönünden meydana getirdikleri dal ve dalcık miktarları bakımından ve çiçek tomurcuklarını oluşturdukları yerler bakımından farklılıklar bulunmaktadır. Bundan dolayı türler ve çeşitler ayrı ayrı biçimde ele alınarak incelenmelidir.

Şile de Ağaç Budayan Firmalar

Ağaçlarda budama kesimi yaparken uyulması ve dikkat edilmesi gereken birçok husus bulunmaktadır. Çoğunlukla budama işlemini yapanlar ağaçta kesilecek noktaları doğru bir şekilde tespit etmiş olsalar da bazen kesim hatası yapabilmektedirler. Ağaçlarda tepe kesimi yapılırken dış bölüme bakan bir göz üzerinden ve meyilli bir kesim yapılmalıdır. Bu tür bir budama kesimini göze herhangi bir zarar vermeden yapmak oldukça önemlidir. Eğer ağaçlarda seyreltme budama işlemi gerçekleştirilecekse ağaç üzerinden çıkartılacak olan dallın ağaç gövdesi ile birleştiği yerde besin maddelerinin depolanmış olduğu şişkinliğin üzerinden budamak gerekmektedir.  Bu uygulanan işlem ile budamanın yapıldığı kesim noktasında meydana gelen yara yeri daha hızlı bir şekilde kapanacaktır. Budama işleminde kesim yapılan yere tırnak bırakmamak gerekmektedir. Budama işlemlerinde kesim noktalarına tırnak bırakmak kesim yerlerinin kolay kapanmamasına neden olmaktadır.

Ağaç Budama ve Kesme Yapan Firmalar

Ayrıca bu bırakılan tırnakların olduğu yerlerden aşağı kısımlara doğru ağaçlarda kurumalar meydana gelmektedir. Tırnaklar ayrıca yaraların kapanmadığı için ağaların çürümesine hastalık kapmasına neden olmaktadır. Bundan dolayı budama işlemini tırnak bırakmadan yapmak oldukça büyük önem meydana getirmektedir. Şile ağaç budama firması. Ağaçlarda yapılacak olan budama işlemlerinin en önemli hususlarından biriside ağacın dengesini bozmamak şartı ile ağacın iç bölümlerine elden geldiği kadar fazla ışık girmesini sağlamaktır. Bu durumu meydana getirmenin usullerinin biri de bodur bir anaç kullanmaktır. Bodur olan anaçlar daha ufak bir taç hacmi oluşturduğundan toplam taç hacmi içerisinde gölgelenen alan da daha az olacaktır.

Şile Ağaç Budama Firmaları

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.