Ağaç Budama Firmaları Sultanbeyli

Budama işlemleri ağaçların sağlık bir gelişim gösterip uzun süre kendilerini muhafaza edebilmeleri için mutlaka uygulanması gereken bir işlemdir. Budama işleminin yapılacağı zaman normal ya da meyve ağacı olması fark etmek sizin ağacın büyümesini gelişmesini meyve vermeye başlamasını kalitesini meyve ağaçlarında meyve kalitesini ekonomik ömürlerini oldukça etkilememektedir. Ağaç budama işlemi kış ve yaz mevsimi olmak üzere iki farklı mevsimde yapılması mümkündür. Budama dönemi ağaçların toplu bir şekilde büyüyüp gelişmesini budama işlemine karşı vereceği tepkiyi meyve ağaçlarında verimini etkilemektedir. Budama işlemi kış mevsimi ve yaz mevsimi olmak üzere iki ayrı zıt mevsimlerde yapılması gerekmektedir.

Budama Ne Zaman Yapılmalıdır ?

Kış Budama Zamanı: Kış mevsiminin ılık geçtiği bölgelerde normal ağaçların ve meyve ağaçlarının kış mevsimi dinlenme dönemine girmelerinden sonraki dönemde budama işlemi bakımından en uygun ve doğru olan dönemdir. Fakat kış mevsiminin sert geçtiği bölgelerde şiddetli olan donlardan önce budama işlemlerinin yapılması uygun olmaz. Normal ve meyve ağaçlarını budamak için en uygun olan dönem ağaçların yapraklarının dökülme dönemini izleyen günlerde ilkbahar mevsimi gelişme döneminin başlaması arasında geçen zaman dönemidir.

Yaz Budama Zamanı:  Yaz mevsimi dönemi boyunca normal ve meyve ağaçlarında sürgünlerin seyreltilme işlemi, uç alma işlemi,  bükme işlemi, eğme işlemi, ağaç dallarının birbirleriyle karşılıklı olarak bağlanmaları ve dalların açılarının genişletilmesi ve daraltılmaları gibi uygulanan işlemlerin tamamına yaz mevsimi budama işlemi denir. Yaz mevsimi budama işleminde anaç ve meyvelerin daha iyi renklenebilmesini sağlamak gelişmeyi düzenlemek kış mevsimi aylarında uygulanacak budama işlemlerini azaltmak ve kültürel işlemleri kolaylaştırmaktır. Ağaç budama sultanbeyli. Yaz mevsimi budama işlemi özellikle ağaçların şekillendiği senelerde uygulanması lüzumlu olan oldukça önemli bir işlemdir. Normal ağaçlarda ve meyve ağaçlarında yaz mevsimi budama işlemi ilkbahar mevsiminde gelişme döneminin sonu ve yaz mevsimi gelişme dönemi içerisinde ağaçlar üzerindeki sürgünler odunlaşmaya başladıktan sonra yapılabilir. Çoğunlukla ağaçlar üzerinde görüntüyü bozan büyümesi ve gelişmesi istenmeyen yardımcı dalların zararına olan dallar budama işlemi ile ağaçtan uzaklaştırılır.

Sultanbeyli Ağaç Budama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir