Ağaç Budama Sultangazi

Ağaç budama işlemi yapacağınız zaman mutlaka bu alanda uzman kişilerden yardım alın. Ağaçlar canlı varlıklar olduğu için yanlış yapılacak budama işlemleri ağaçların sağlığına etki eder ve kurumalarına ayrıca ölmelerine bile sebep olabilir. Ağaç budama işlemi gerçekleştireceğiniz zaman dikkat etmeniz gereken bir çok husus bulunmaktadır. Sultangazi ağaç budama işlemi. Ağaçlarınızı budamadan önce en dikkat etmeniz gereken husus budama işleminde kullanılacak olan aletlerin ve ekipmanların temiz olmasıdır. Ağaçlarında budama işlemi yaparken kullandığınız araçlar ve aletler eğer iyi bir şekilde dezenfekte yapılmazsa ağaçtan ağaca bahçeden bahçeye hastalıkların bulaşıp yayılmasına neden olunabilir. Çok basit ve kolay yöntemlerle budana ekipmanlarının temizlenmesi sağlana bilir. Marketlerde satılan çamaşır suları bu temizlik işlemi için en uygun olan dezenfektan ürünüdür. Aletlerinizi kolayca temizleyerek budama işlemlerinde oluşacak hastalıklara engel olabilirsiniz. Mutlaka budama işlemini bitirdikten sonra aletlerinizi temizlemeyi ihmal etmeyin.

Ağaç Budama Firmaları

Budama işlemi oldukça uzmanlık gerektiren mutlaka uyulması gereken belli prensiplerin ve kuralların olduğu bir işlemdir. Her kişi yani bu alanda uzman olmayan kişi budama işlemi gerçekleştirmez. Budama uygulaması sadece motorla ya da makaslarla ağaç üzerinden bir bölgeyi ağaçtan uzaklaştırmak değildir. Belli başlı bazı işlemleri detaylı bir şekilde bilmek gerekmektedir.  Budama işlemi yıllar içerisine kişinin kendi becerisine bağlı olarak kazanılan tecrübe ile uygulanması mümkün olan bir durumdur. Ağaçları şekillendirme döneminde budama işlemleri ağaçta bulunan odunlaşmış dallardan başlanmalı zorunlu bir durum olmadıkça çiçekli ve meyve olan dallara dokunulmamalıdır. Bu hususlara dikkat edilerek böylece ağaçlara iyi bir form kazandırılacağı gibi meyve ağaçlarında ağaçların erken meyveye yatmasına da sağlanabilir. Bu durumların aksi halinde işlemler yapılması durumunda düzensiz şekillenme ve meyve ağaçlarında gençlik kısırlığı evresinin uzamasına sebep olur. Budama işleminin yapılacağı ağaç toplu incelemeye tabi tutulmalı ve ağaç üzerinde bulunan her dal ayrı ayrı ele alınmalıdır. Ağacın gövdesi üstünde bulunan tacı meydana getiren dallar eşit yükseklikte ve eşit güçte olmalıdır. Ağaç üzerinde bulunan ana dalların ağaç gövdesi ile yaptıkları açılar 45-60 derece olmalıdır.

Ağaç Budama ve Ağaç Kesme

ağaç budama sultangazi

Dar açıya sahip olan dalların direnleri zayıf olduğu için çok kolay kırılırlar. Meyve ağaçlarında dik büyüme az ve geç meyve verme duruma neden olur. Meyve ağaçlarında yayvan bir büyüme ise erken meyveye dönemine girmesine ve bol meyve vermesine olanak sağlar. Ağaçlarda özellikle meyve ağaçlarında yardımcı dal oluşumuna özen gösterilmelidir. Ağaçlar üzerinde bulunan yardımcı dallar ana dallar üzerinde mümkün olduğu kadar eşit uzaklıkta ve aynı yönde bırakılmalıdır. Ağaç budama Sultangazi. Burada dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise ana dallar ile yan dallar arasında vejetatif gelişme bakımından birbirine rakip olmayacak şekilde tercih yapılmalıdır. Ağaçlarda şekil bakımından düzenli bir gelişim gösterebilmeleri için yardımcı dallar ana dalların büyüme ve gelişme noktasından 20-30 cm daha alt kısımlarından seçilmelidir. Diğer dikkat edilmesi gereken husus ana dallar ve yardımcı dallar arasında 45 derecelik bir açı bırakılmalıdır.

Sultangazi Ağaç Budama Firmaları

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir