Çim Bakımı

çim bakımı
Çim bakımı nasıl yaılır

Çim bakımı işlemleri çim alanlarınızın uzun süre varlığını koruya bilmesi için oldukça önemli bir işlemdir.Çim alanı olarak oluşturduğunuz bölgelerde kaliteli bir gürünüm ve sağlıklı çim elde etmek için uygulanması gereken en önemli işlem iyi bir çim biçme işlemidir. Çim alanınızı biçerken dikkat etmeniz gereken hususlar çimin biçim zamanı ve çim biçme yüksekliğidir. Çim bakımı. Çim alanlarında biçme sıklığı çim alanının kullanım türüne göre farklılık göstermektedir. Burada dikkat edilmesi gereken husus hangi amaçla çim alanı kullanılırsa kullanılsın 8 cm den yüksek olmadan çim biçme işleminin yapılması gerekmektedir. Çim biçme işlemi 8 cm den daha uzun olduğu dönemlerde yapılaması halinde çimler sapa kalacağı için çimin kalitesi bozulmaya başlar. Bu durum ayrıca çim bitkilerinin dip kısımlarında sararmalara neden olmaktadır. Çim alanınızda biçme işlemi yaparken çok dikten de kesmemeye özen göstermeniz gerekmektedir. Çim biçme işlemi çok kısa yapılması durumunda basılmaya kurağa ve soğuğa karşı mukavemeti azalır. Bunların sonucunda da çimlerde bozulmalar meydana gelir. Çim alanlarının bakımında dikkat edilmesi gereken diğer bir husus da temizlik işlemidir. Çimlerin üzerinde yabancı maddeler bulunmamalıdır.

Seyrek Çim Nasıl Sıklaşır ?

Çim bakım işlemi yapılırken uygulanması gereken diğer bir işlem çapalama işlemidir. Çim alanlarında yapılan sulama işlemi, çimlerin üzerine basma gibi nedenlerden çimler sıkışır ve hava alamazlar bundan dolayı belli periyodik aralıklarla çimlerin çapalama işlemleri yapılmalıdır. Yabani otların çim alanından uzaklaştırılması içinde çapala işlemi oldukça önemlidir. Çim alanlarında uygulanacak çapala işlemi çimlerin daha sağlıklı bir gelişme göstermesini ve hızlı büyümelerini sağlar. Çim alanlarında yapılacak olan diğer bir bakım işlemi ise gübreleme işlemidir. Bitkinin ihtiyaç duyduğu besin maddelerini toprak belli bir oranda karşılayabilmektedir. Bunları iyi bir şekilde karşılayabilmesi için belli aralıklarda bitkilere gübreleme işlemi yapılmalıdır. Çim alanlarında kullanılan gübreler organik ve kimyasal gübreler olarak iki ayrı sınıfa ayrılırlar. Çim alanlarınız çok fazla vakit geçirdiğiniz bölgede ise evinizin bahçesi gibi kimyasal gübre kullanmamaya özen gösterin. Kimyasal gübreler çoğunlukla kanserojen madde içerdiği için kullanılması pek tavsiye edilmez. Çim alanlarının bakımı için uygulanması gereken diğer bir işlem sulamadır.

Hazır Çim Bakımı Nasıl Yapılır

Çimler ihtiyaç duydukları besin maddelerini kök sistemlerinden aldıkları için bu elementlerin suda erimiş bir vaziyette olması gerekmektedir. Bundan dolayı toprakta yeterli miktarda nemin bulunması çimin beslenmesi için oldukça önemlidir. Sulama işlemine toprakların bulunana nemin yeterli olmadığı zamanlarda başlanmalıdır. Bu da çoğunlukla İstanbul ilinde nisan ayından eylül dönemine kadar olmalıdır. Yağış miktarının az olduğu dönemlerde sulama işlemi her gün yapılmalıdır. çim alanlarınızı sularken dikkat etmeniz gereken husus çimlerin üzerine güneş vururken sulama kesinlikle yapmamanızdır. Güneş varken yapılacak olan sulama işlemi çimlerde yanmalara neden olur. Çim alanlarının sulama işlemi sabah erken saatlerde ya da akşam güneş battıktan sonra yapılmalıdır.

Çim Bakımı Nasıl Yapılır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.