At Kestanesi Kremi Faydaları

at kestanesi kremi fardaları

At kestanesi ağacı Türkiye’de oldukça fazla yetişen bir ağaç türüdür. Neredeyse bütün coğrafi bölgelerimizde yayılış göstermektedir. Ülkemizde at kestanesi ağacının farklı türleri de bulunmaktadır. Kestane ülkemizde oldukça popüler bir ürün olarak raflarda yerini almaktadır. Ayrıca kestane ağacından alternatif tıpta da faydalanılmaktadır. At kestanesi kremi de alternatif tıpta son yıllarda oldukça fazla kullanılmaktadır. At kestanesi kremi nin bilim adamları tarafından yapılan araştırma ve incelemelerde doğal içeriklerinin farklı hastalıkları tedavi etme özelliği olduğunu ortaya koymuştur. Bu yapılan araştırmalarda alternatif tıbbın ne kadar önemli olduğunu ve araştırmaların arttırılması gerektiğini ortaya koymuştur. Türkiye’de at kestanesi olarak bilinen bu bitki türünün dünya genelinde 13 tane farklı türü bulunmaktadır. At kestanesi kreminin üretildiği at kestanesi ağacının ana vatanı Hindistan dır. At kestanesi ağacının yapılan araştırma ve incelemelerde bitki içeriğinin aydınlatılması sonucunda birçok hastalığa iyi geldiği tespit edilmiştir. At kestanesi ağacında yapılan incelemeler neticesinde bronşit ve boğmaca hastalıklarına iyi geldiği ayrıca da balgam sökücü olarak da oldukça faydalıdır. Art kestanesi önceki eski dönemlerde nefes darlığı çeken atlara verildiği için adı at kestanesi olarak kalmıştır. At kestanesi doğal bir toksik tir ve düzenli kullanılmalıdır. Bu bitkinin sağlığa yaralı olan kısmı tohumlarıdır. At kestanesi kremi de bu tohumlardan yararlanılarak üretilmektedir. Ancak güvenli ve sağlıklı kullanılabilmesi için zehirsiz hale getirilmelidir. At kestanesi kremi kullanacağınız zaman aktarlardan almaya özen gösterin normal yolla üretimi oldukça zordur. At kestanesi kremi alacağınız zaman bundan dolayı sağlık bakanlığı ve tarım bakanlığı onaylı olmasına özen gösterin. At kestanesi tohumu zehirden arındırmak için kış mevsimi süresince bataklıklı soğuk toprağa gömülmesi gerekmektedir bu gömülmüş olduğu topraktan bahar mevsiminde çıkarılıp kaynatıldıktan sonra kullanıma hazır hale gelir. At kestanesi zehirli bir bitki türüdür. Tohumunun direk yutulması halinde ölümlere sebep olabilmektedir. Zehirlenme yan etkisi olarak da göz bebeği genişlemesi, kusma, zayıflık, felç, bilinç kaydı ve depresyon gibi etkileri bulunmaktadır.

At Kestanesi Kremi Ne İşe Yarar

at kestanesi kremi

At kestanesi kremi alternatif tıpta oldukça fazla şekilde kullanılmaktadır. Yapılan araştırmalar neticesinde at kestanesi kreminin hemoroit (basur) üzerinde iyi etki gösterdiği tespit edilmiştir. Ayrıca at kestanesi kremi bacaklarda bulunan toplam damar hastalıkları yani varis üzerinde iyi etkiler bıraktığı görülmektedir. Ayrıca at kestanesi artrit (mafsal iltihap) ve romatizma hastalıklarına iyi gelmektedir. At kestanesi e vitaminine göre daha iyi bir anti oksidandır. At kestanesi iyi bir hücre koyucu özelliğe sahiptir. At kestanesi kreminin en büyük ve en çok kullanılma sebebi yaşlanma geciktirici özelliğidir. Yaşlanma geciktirici özelliği sebebi ile en fazla kadınlar tarafından at kestanesi kremi kullanılmaktadır. At kestanesi kreminin damar büzücü etkisi olduğu için yüzümüzde bulunan görünen kırmızı kılcal damarları yok etme özelliğine sahiptir. At kestanesi kremi botoks etkisi olan bir kremdir vücut bakım ürünü sıkılaştırıcı olarak kullanılmaktadır. At kestanesi bitkisi kaynatılıp içildiği zaman damar ve kılcal damarların yapısını koruyarak pürüzsüz bir tene sahip olamaya olanak sağlamaktadır. Ancak at kestanesi bitkisi yapılan araştırmalarda zehirli tür olduğu tespit edildiği için kaynatılarak içilmesi halinde zehirlenme yolu ile ölümlere sebebiyet vermektedir. Bundan dolayı bu işlemi yapacağınız zaman zehirden arındırılmış tarım ve sağlık bakanlığı onaylı ürünleri kullanmaya dikkat emelisiniz.


At Kestanesi Kremi Zararları

At kestanesi kreminin kullanımı cilde sürülerek kullanımda varis hastalığına romatizma hastalıklarına ayrıca bacaklardaki ağrılara, yorgunluk, kaşıntı ve darbe neticesinde meydana gelen şişkinliklere iyi gelmektedir. At kestanesinin kreminin yanında hapları da bulunmaktadır ancak doktora danışmadan hapını kullanmayın. At kestanesi bitkisi ile alakalı yapılan çalışmalarda venöz yetmezliği ve kronik venöz hastalıklarında bulunan ödemlerin atılmasına iyi geldiği tespit edilmiştir. At kestanesi tohumu besin ve gazları diffüz edebildiği doku ve kan damarları arasında bağlayıcı doku bariyeri yaparak ödem gelişmesini engellemektedir. At kestanesi tohumunun kabukları kurutulduktan sonra rahim ve basur kanamalarını gidermede kullanılmaktadır. At kestanesi damar yoluna enjekte edilerek varisli damarlar trombositler için kullanılmaktadır. At kestanesinin damarları kuvvetlendirici özelliği de bulunmaktadır. Kan pıhtılaşmasını engeller ve basuru hafifletici etkisi bulunmaktadır. At kestanesinin diğer faydaları şunlardır yaprakları kaynatılarak içilmesi halinde boğmaca hastalığına, ateş düşürücü özelliğe sahiptir. At kestanesi kremi ayrıca güneş yanığı sorunlarına da iyi gelmektedir. Yalnız dahili olarak kullanıldığı zaman mide ve bağırsakları tahriş etme gibi yan etkileri de bulunmaktadır. Bundan dolayı kontrollü kullanılması gerekmektedir. Birçok faydası bulunuyor diye bilinçsiz bir şekilde kesinlikle tüketilmemelidir. At kestanesi kullanımı kalsiyum iyonlarının hassasiyetini yükseltir. Vücutta bulunan ufak damarların geçirgenlik özelliğini düşürür venöz büzülme durumunu artırır. Bu etkiler sayesinde herhangi bir yaralanma görülmesi durumunda sızdırmazlık  özelliğine sahip olur ve venözlerin tonunu yükseltir. Bunların oluşması neticesinde de vücutta bulunan ödem ve şişlikler azalır. At kestanesinin beyin ödemi , yalancı beyin ödemini de azaltmaktadır. At kestanesinin ameliyatlardan sonra meydana gelen ödemlerini de azalma etkisi bulunmaktadır.

At Kestanesi Kremi fiyatı

At kestanesinin yapılan araştırmalar sonucunda iltihap sökücü etkisi de vardır. Kronik venöz yetmezliği hastalığı alt bacak damarlarının kalbe doğru kan taşıma işleminin yetersizliğidir. Bacak damar kapakçığının hasar görmesinden dolayı oluşan bu hastalık bacaklarda ve ayaklarda kan sızıntısına ve kan toplanmasına sebep olmaktadır at kestanesi bu hastalığa iyi gelmektedir. At kestanesi tohumu hemoroid (basur) tedavisinde oldukça yaygın şekilde kullanılmaktadır. At kestanesi bu hastalıkta meydana gelen kanamalara iyi gelmektedir. At kestanesi kremi hücre hasarına karşı etkili bir ürün olduğu için kırışıklık giderici ve azaltıcı bir özelliğe sahiptir. Vücutta bulunan selülitlerin tedavisinde de oldukça etkili bir kremdir. Yapılan araştırmalar neticesinde at kestanesi birçok hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Ancak at kestanesi zehirli bir yapıya sahip olduğu için dikkatli bir şekilde kullanılması gereklidir. Düzgün bir şekilde kullanılması durumunda varis, basur ve kalp hastalıkları gibi birçok hastalığa iyi gelmektedir.

At Kestanesi Kremi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir