Ağaç budama işleri yapanlar Antalya

Antalya ağaç budama

Antalya ağaç budama işlemi yaptırmak istediğiniz zaman bizleri aramanız durumunda yerinize gelip gerekli incelemeleri yaptıktan sonra ağaçlarınızın durumuna göre sizlere en uygun işlemi yapmaktayız. Ağaç budama Antalya hizmetine ihtiyaç duyduğunuz her zaman bize ulaşabilirsiniz. Bu uygulama ile dallar düşerken ağaçta bulunan diğer dallar vereceği zararda en aza indirgenir. Bundan dolayı ağaç budama işlemini dikkatli ve güvenli bir şekilde yapmak önem azr etmektedir. Ağaç budama işleminde ağaç gövdesi üzerinde bulunan kalın dalları budamak zorunda kaldığımızda ağaç gövdesinde kalın budama yaraları meydana gelir. Büyük olan bu budama yaraları uzun yıllar boyunca kapanmaz. Ağaç budama işleminde meydana gelen büyük yaralar uzun seneler boyunca kapanmadığı için mantar oluşu meydana gelir ve ağaç sağlığı için bu hiç iyi bir durum değildir. Budama yaralarında meydana gelen mantar durumu ağaçların hastalık kapmasına ve hızlı bir şekilde çürümesine sebep olur. Ağaç budama işlemi esnasında meydana gelen budama yaralarına mutlaka mantar oluşumunu ve çürümeyi engellemesi için budama macunu sürülerek kapatılmalıdır. Budama yaralarına sürülebilecek koruyu maddeleri koruyucu ağaç macunları, çam katranı ve şellaktır. Bu belirtmiş olduğumuz maddeler ağaç budama işlemi yapıldıktan hemen sonra budama yaralarına sürülürse başarılı neticeler elde edilebilir. Budama macunu sürme işlemi belli süreler içerisinde birkaç kez yapılabilir. Bu koruyucu maddeler uygulaması ve sürmesi çok kolay olan maddelerdir. Ağaçlarda meydana gelen budama yaralarına kolaylıkla sürülebilirler.

Antalya ağaç budama ve kesme

Kısa boylu olan ağaçları yerden ya da merdiven yardımı ile budama işlemine tabi tutmak mümkündür. Fakat boyları 8-10 metreye ulaşmış olan ya da daha uzun bir boya sahip olan ağaçlarda budama işlemi yapılacağı zaman sepetli araçlar veya vinçler kullanılmalıdır. Vinçler ve sepetli araçlar hem çalışma güvenliğini sağlamak hem de tekniğe uygun şekilde budama işlemi yapabilmek için oldukça önemlidir. Ağaçlarda uygulanan kuvvetli ya da aşırı şiddetli budama işlemleri ağaçların fizyolojik dengesini bozarak sağlıklarına ciddi zarar verir. Bundan dolayı ağaçlarda yapılacak olan kuvvetli budamaların yapılmaması gerekmektedir. Ağaçlarda uygulanacak olan kuvvetli budamalarda ağaç gövdesinde su sürgünleri ya da tepe kısımlarında çökmeler meydana gelebilir. Ancak zorunlu durumlarda ağaçların tepelerini belirli boyutlarda ufaltmak gerekebilir. Bunun gibi zorunlu durumlarda ağaç üzerinde bulunan dallar orta kısımlarından budama işlemine tabi tutularak kesim yüzeyleri aşağı kısma doğru meyilli ve birbirlerine paralel bir şekilde budama işlemine tabi tutulabilirler. Şehir içerisinde bulunan ağaçlarda kuru budama işlemleri yılın her mevsiminde uygulanabilir. Ancak geniş yapraklı olan ağaç türlerinde vejetasyon süresi içerisinde kurumuş olan dallar ağaç üzerinden tespit edilir budama işlemi ile ağaçtan uzaklaştırılabilirler.

Antalya da Ağaç Budama Zamanı

antalya ağaç budama

Antalya ağaç budama zamanı ağaç türlerine göre çeşitlerine göre değişmektedir. Her ağaç türü aynı mevsim döneminde budama işlemine tabi tutulmaz. Ayrıca Antalya ağaç budama zamanını belirleyen diğer bir faktörde yapılacak olan ağaç budama işleminin amacı ve budama türüdür. Antalya ağaç budama zamanı belirleneceği zaman bu koşullar göz önünde bulundurularak işlem yapılmalıdır. İğne yapraklı olan ağaç türlerinde yaş budama işlemleri yılın her mevsiminde uygulanabilir. Fakat geniş yapraklı olan ağaç türlerinde budama işlemi donlu günler haricinde ve vejetasyon dönemi dışından yapılması gerekmektedir. Yaraları kanama gösteren huş, akçaağaç, kızılağaç ve ceviz ağacı gibi geniş yapraklı ağaç türlerinde öz suyu basıncının daha düşük olduğu yaz mevsimi sonu ya da sonbahar mevsiminde budama işlemi yapılması daha doğru olur. Ağaç budama işlemlerini gövdede su sürgünlerine ve tepede çökmelere ayrıca kökte kök sürgünlerine neden olmayacak bir biçimde ılımlı bir düzeyde tutmak gerekmektedir. Hatalı ve yanlış şekilde ani ve kuvvetli şekilde yapılan ağaç budama işlemleri ağaçlarda hasarlara neden olabilir. Ayrıca ağaçlarda su sürgünleri ve kök sürgünleri meydana gelebilir.

Antalya ağaç budama ustası

Bunlar yaz mevsiminin bitiminde takriben ağustos ayında ağaçtan budama işlemi ile ağaçtan uzaklaştırılması gerekmektedir. Bu işlemin yapılmaması halinde ağaçların görünümü bozulur, beslenmeleri zorlaşır ve zaman içerisinde tepe çökmeleri meydana gelebilir. Çiçeğini açan ağaç türlerinde çiçeklenme dönemine özellikle dikkat edilmelidir. Çiçekleri son senenin sürgünleri üzerinde meydana gelen ağaçları kış mevsiminde ya da erken ilkbahar mevsiminde budama işlemine tabi tutmak gerekmektedir. Buna karşılık çiçekleri geçen senenin sürgünleri üzerinde oluşan ağaçları çiçeklenme döneminden sonra budama işlemine tabi tutmak gerekir. Ağaçlarda uygulanacak olan kuru budama işlemleri aşağı kısımlardan yukarı kısma doğru, yaş yani yeşil budamaları ise üst dallardan başlayarak aşağı kısma doğru yapmak daha doğrudur. Ağaçların büyümesini ve gelişmesini hızlandırmak ve ayrıca iyileştirmek için uygulanacak olan budama işlemlerinde birbirlerine çok yakın olan sıkışık ayrıca zarar veren yaş dallardan daha zayıf ve genç olanlarını uzaklaştırmak ağaç gelişimi açısından oldukça önemlidir. Belirtmiş olduğumuz bu hususlara göre yapılacak olan budamalarla ağaçlar kaliteli ve sağlıklı bir gelişme gösterirler.

Palmiye budama Antalya

Palmiye budama Antalya hizmetine ihtiyaç duyduğunuz zaman sizlere profesyonel ekiplerimiz ile kaliteli ve güvenilir hizmetler sunmaktayız. Palmiye budama işlemi uzmanlık gerektiren bir işlemdir. Bundan dolayı palmiye budama işlemi yaptıracağınız zaman mutlaka alanında uzman kişilere başvuru yapınız. Ağaç budama işlemlerinde uygun kesim aletlerinin tercih edilerek budama işlemi yapılması oldukça önemlidir. Ufak ve inde olan dallar budama makaslarıyla 3 cm den daha kalın olan dallar ise saplı budama makaslarıyla, yüksekte olan dallar sırıklı ve çekmeli makaslarla, ağaçlar üzerinde bulunan daha kalın dallar ise testere ile daha kalın ve yüksekte olan dallar ise motorlu testere ile ve sepetli araçlarla budama işlemine tabi tutulmalıdır. Mantarlı ve hastalıklı ağaçlarda budama işlemi yapıldıktan sonra kullanılan budama aletleri iyice temizlendikten sonra tekrar kullanılmalıdır. İyice temizlenmeden farklı ağaçlarda kullanılırsa hastalık ve mantarlar sağlıklı olan ağaçlara da bulaştırılır.

Antalya palmiye budama firmaları

Bundan dolayı mantarlı ve hastalıklı ağaçlarda budama işlemi yapıldıktan sonra budama aletlerinin temizliğine dikkat edilmelidir. Budama işlemleri yapılırken hem çalışan işçileri hem de etraftaki yapıların korunmasına yönelik emniyet tedbirlerinin alınması oldukça önem arz etmektedir. Ağaç budama işlemi yapılacağı zaman her şeyden önce bu alanda bilgili ve deneyimli kişilere işlem yaptırılmalıdır. Ağaç budama işlemi esnasında kullanılacak olan ağaç ve aletler amaca uygun olmalıdır. Ağaç budama işlemleri alanında tecrübeli teknik personeller ile yapılmalıdır. Anıtsal ya da çevrenin yeşil dokusu itibari ile korunmaya değer özellik taşıyan ağaçların bakımı ve ayrıca budaması çok özel ilgi ile yapılmalıdır. bu tür ağaçlarda yapılması gereken tüm bakım ve budama işlemlerinde yapılacak işlem iyice analiz edildikten sonra uygulamaya alınmalıdır. Özellikle şehir içerlerinde bulunan hastalıklı, yıkılma ve devrilmeye sebep olabilecek ağaçlar dipten kesilerek insan sağlığı ve güvenliği açısından zararsız hale getirilmelidir. Ağaç budama işlemlerinde bilinçsiz teknikten uzak yapılan ağaç budamaları ağaçları sağlıksız ve çirkin hale sokar. Bundan dolayı ağaç budama işlemlerinde bilinçli ve tekniğe uygun budama yapmak oldukça önemlidir.

Ağaç Budama Antalya

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir