İstanbul Ağaç Budama Hizmeti

Ağaçlar profesyonel ekiplerle budanır. Ağaç budama için deneyimli kadro. Budama işleriniz için size hizmet veriyoruz. Her türlü ağaçların budama çalışması yapılır. Ağaç budama yapmak için size en iyi çözümleri öneriyoruz. İstanbul Ağaç Budama Firması olarak bütün ağaç ve bitki türlerini uzman personelimiz ile budamaktayız. Her mevsim ağaç budama hizmeti verilir. Çeşitli amaçlarla budaması yapılması gereken ağaçlar için size en iyi hizmeti vermeyi amaçlıyoruz. Sorunsuz ağaç budama servisi.

Budama İstanbul

budama istanbul

Bitki budama firması. İstanbul’da ağaç ve ağaççık budama hizmeti verilir. İstanbul’da ağaç budama firması. Ağaçları deneyimli ekiplerimiz ile güvenlik tedbirlerini alarak budama yapıyoruz. Budama için küçük ağaçlarda merdiven kullanmaktayız. Daha büyük ağaçlarda ise budama yapmak için sepetli vinç gerekirse iskele kurarak budama hizmeti vermekteyiz.

Kış Mevsiminde Ağaç Budama

Kış ayında belirli ağaç çeşitlerinin budanması yapılır. Kışı ılık geçen yörelerde meyve ağaçlarının kış dinlenmelerine girmelerinden sonraki süre, budama yapmak için en uygun zamandır. Kışı sert geçen yerlerde şiddetli donlardan evvel budama yapılması doğru olmaz. Meyve ağaçlarının budamasının yapılması için ey uygun olan zaman yaprak dökümünü izleyen günlerle ilkbahar gelişme periyodunun başlaması arasında geçen dönemdir.

Yaz Mevsiminde Ağaç Budama 

Yaz aylarında budama yapılacak ağaçların budama hizmetini veriyoruz. Yaz mevsimi boyunca meyve ağaçlarının sürgünlerinin inceltilmesi, bükme, uç alma, eğme dalların karşılıklı olarak bağlanmaları ve açılarının genişletilmeleri, daraltmaları gibi yapılan işlemlerin hepsine yaz budaması denir. İstanbul ağaç budama ustası Yaz budamasındaki amaç meyvelerin daha iyi bir şekilde renklenmelerini sağlamak, kış aylarındaki budama işlemini azaltmak, vejetatif gelişmeyi düzenlemek ve derim işleri ile kültürel işleri geliştirerek kolaylaştırmaktır. Yaz budaması özellikler ağaçların şekillendirme yıllarında yapılması gereken gerekli teknik bir işlemdir. Meyve ağaçlarında, yaz budaması ilkbahar gelişme periyodunun sonu ve yaz gelişme periyodu içerisinde sürgünler odunsulaşmaya başladıktan sonra yapılabilir. Genellikle ağaçlar üzerinde şekli bozan, büyümeleri istenmeyen gelişmeleri ama yardımcı dalların zararına olan dallar kesilerek çıkartılabilir ya da eğilip bükülebilir. Bazı dallar da açıları genişletilerek gelişmeleri engellenebilir.

Ağaç Budama Ustası

Ağaç budama işleriniz için bizi arayabilirsiniz. Kalifiye ekipleirmiz ile ağaç budama yapılır. Ağaç budama, bitki budama, ağaççık budama, meyve ağacı budama, meyve vermeyen ağaç budama.

Meyve Ağacı Budama İstanbul

Meyve ağaçlarının budamasını yapmaktayız. Elma ağacı budama, Erik ağacı budama, Dut ağacı budama, Ceviz ağacı budama, Kiraz ağacı budama, Vişne ağacı budama, Kestane ağacı budama. Bütün meyve ağaçlarını zamanında ve mevsiminde budama desteği veriyoruz.

Meyve Vermeyen Ağaç Budama İstanbul

İstanbul ilinde meyve vermeyen ağaçları budama; Çam ağacı budama, sedir ağacı budama, leylandi ağacı budama, söğüt ağacı budama, akçağaç ağacı budama, çınar ağacı budama. Bahçelerde, Parklarda evinizin önünde bulunan meyve vermeyen ağaçların budama ve kesimi için bizi arayabilirsiniz.

İstanbul Budama Hizmeti

İğne yapraklı olan ağaçlarda kuru budama yani kuru dalların kesilmesi işlemi yılın her döneminde yapılabilen bir işlemdir. Ancak yeşil budama yani yaş dalların budanması işlemi vejetasyon mevsimi dışında yani yaz ya da kış aylarında yapılır. Bu durumda vejetasyon mevsimi geldiğinde yara olan dalların iyileşmesi daha hızlı olur ve yara yerinde reçine, öz suyu akması daha aza indirgenir. Ayrıca mantar kabuğu üremesi ve böcek gibi zararlıların yayılması da önlenir. Ardıç, şimşir, servi ve yalancı serviler bütün mevsim boyunca büyümeye devam ettiğinden dolayı budama işlemi yılın her döneminde yapılabilir. Bununla beraber bunlar haziran, temmuz aylarında hatta ağustos ayına kadar budanabilir.

Bitki Budama İstanbul

Bodur ağaçlar ve bütün çiçek veren çalı türleri çiçeklenme dönemi sonrasında budanır. Erken ilkbaharda yapılan budama işlemi bu türleri o yıl çiçek vermesini engeller. Yazın veya sonbaharda çiçek açan oya ağacı gibi türlerde ise budama, ağaçlar sürmeden kışın veya erken ilkbaharda yapılmalıdır. Aksi durumda ise o yıl açacak çiçeklerin tomurcukları budama işlemi ile alınmış olur ve ağaç o yıl kesinlikle çiçek açmaz. Yani açamaz.

Ağaç Budama Yapanlar

Çit bitkilerinde ise şekilli bir çit elde etmek için mayısın ikinci yarısı, temmuz ve eylül sonu olmak üzere senede üç defa budama işlemi yapılabilir. Bazı hassas türlerin örneğin sürekli çiçek veren güllerin budanma işleminin yapılması sonbahar aylarında uygundur.

Ağaç Budama İstanbul

Ağaç Budama İstanbul” üzerine 2 düşünce

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.