Rulo Çim

hazır rulo çim

Rulo çim üretim tesislerinde özel bir bakıma tabi tutularak çim tohumu ile üretimi yapılan kalitede değeri yüksek çimlerin kalıplanma yöntemi ile yapılan, uygulanmak istendiği alana sonrasında montajı gerçekleştirilen vegetatif bir üretim yoludur. Rulo çimlerde güçlü bir kök gelişmesi amaçlanır ve dayanıklılık özelliği yüksek olan çim tohumları tercih edilir. Bu çim tohumları ekildikleri bölgede istenen gelişmeyi gösterdikten sonra var oldukları alandan kesilerek alınırlar ve daha sonrasında istenilen alana montajı uygulanır. Bu üretim yöntemi ile geniş olan büyük arazilere hızlı bir şekilde yeşillendirme uygulaması yapılabilir. Rulo çim hem zamandan tasarruf sağlar hem de uygulanacak olan işçilikten. Özellikle hava sıcaklığının yüksek olduğu yaz mevsimlerinde çim tohumu ile çim alanı oluşturmak oldukça zor ve uğraştırıcı bir işlemdir yaz mevsimlerinde hızlı bir şekilde sağlıklı sonuç alınmak istendiğinde rulo çim uygulaması daha iyi bir seçenektir. Rulo çim üretimi yapılan yerlerde toprak analizi sonucuna göre çim için ihtiyaç duyulan gübreler hazırlanmış olan tohum yataklarına ekildikten sonra ihtiyaç duyulan çim tohumu karışımları da eklenerek işleme başlanır.

En Dayanıklı Rulo Çim

En dayanıklı rulo çim kullanmak istediğinizde ilk önce rulo çimi yapacağınız bölgeye ve toprak koşullarına göre hareket etmeniz gerekmektedir. Farklı dokulara sahip rulo çim bölmelerinin kalıplama makinaları ile standart ölçülerde hasat edilerek rulo veya plaka halinde getirilen hazır çimlerin, hazırlanan rulo çim yataklarına serilmesiyle gerçekleştirilen çimlendirme işlemine rulo çim işlemi denir. Hazır rulo çim işlemi ile kısa sürede uygulama olanağı olduğu için zamandan kazanmanıza olanak sağlar. Çok büyük alanları rulo çim uygulaması ile kısa sürelerde yeşillendirebilirsiniz. Rulo çimlerin kök yapısı güçlü ve sağlam olduğu için uygulandığı alana tutunmama gibi bir durum söz konusu değildir. Ayrıca rulo çimlerin bakım işlemi de oldukça kolaydır. Hazır rulo çim uygulamalarında araziye serilen çim birkaç gün içinde serildiği toprağa kök salarak yer ile bütünleşir. Rulo çim uygulandığı yüzeye harika bir uyum sağlar toprak kaymalarından kaynaklanan erozyonu engeller toz ve çamur gibi sorunları ortadan kaldırır. Ayrıca yazın Sıçak olduğu mevsim şartlarında sıcağı emer buda size serin bir ortam sağlar. Havadaki oksijen oranını yükseltir. Rulo çim uygulandığı alanın görüntüsünü farklılaştırarak var olduğu ortama estetik bir görünüm kazandırır. Hazır rulo çimlerin birçok özelliği bulunmaktadır. Bunları kısa bir şekilde özetleyecek olursak şunlardır

  • 1. Tamamıyla doğal bir üründür ve canlıdır.
  • 2.  Yeşil bir renge sahiptir.
  • 3. Keçeleşme ihtimali düşüktür.
  • 4. Farklı kullanım imkanlarına uygun bölgelerde uygulanabilecek çeşitleri vardır.
  • 5. Hazır rulo çim yılın bütün mevsimlerinde uygulana bilir.
  • 6. İyi bir bakım yapıldığında çok uzun seneler kullanımı mümkündür.

Rulo Çim Fiyatları

rulo çim

Hazır rulo çim fiyatları tercih edeceğiniz çim türüne ve uygulanacak olan metre kareye göre farklılık oluşturmaktadır. hazır rulo çim fiyatları ile alakalı detaylı bilgi almak için bizi arayabilirsiniz. Hazır rulo çim uygulanacağı zaman üretim aşamalarında sağlam bir kök yapısına sahip olan ayrıca kökleri toprağın fazla derinine inmeyen türler tercih edilir. Rulo çim ekimi yapılacağı zaman ekim ortamı torf, gübre ve kum karışımı kullanılır. İyi bir kök gelişimi meydana getirmiş güzel çimlenmiş ve ilk biçim işlemi yapılmış olan rulo çimler kullanılmalıdır. Rulo çimin biçme işleminden yaklaşık 1,5 ay sonra uygulanılacak olan alana götürülerek uygulaması yapılmalıdır. bu yapılacak olan işlemlerde kaybın en aza düşürülebilmesi için rulo çim kaldırma işleminin hava sıcaklığının yüksek olduğu ayrıca don olduğu zamanlarda ayrıca çok fazla yağışın olduğu hava koşullarında uygulaması yapılmamalıdır. Rulo çimin topraktan kaldırılma işlemi esnasında makineler kullanılmalıdır. Hazır rulo çim kalıbının hasadı güçlü makineler yardımı ile yapılmalıdır aksi durumda rulo çimlerde zararlar ve kayıplar yaşabilir. Hazır rulo çim araziden söküleceği zaman yeterli nem oranına sahip olmalıdır. İyi nem oranına sahip olan rulo çim ekileceği noktadaki araziye daha hızlı bir şekilde uyum sağlar buda yapılan işlemin iyi bir sonuç vermesi demektir. Fakat aşırı derecede ihtiyaç duyduğundan daha fazla neme sahip olması için sulama yapılırsa çimlerde kızışmaya sebep olur buda rulo çimin sağlığı için istenmeyen bir durumdur. Çim kalıplarının çimlendirilecek bölgeye yerleştirilmesi esnasında dikkatli olmak gerekmektedir.  Rulo çim uygulaması yapılacağı zaman toprağın nemi iyi ayarlanmalıdır. Uygulama yapılacağı zaman dikkat edilmesi gereken diğer bir husus da çim tohumlarının toprağa iyi temas etmesidir. Rulo çim tohumları toprağa serildikten sonra silindirler yardımı ile üzerlerinden iyice geçilmelidir. Ayrıca rulo çim tohumları ekildiği zaman silindirleme işlemi yapıldığı esnada çim yüzeyinin ıslak olmasına özen gösterilmelidir. Toprak yapıları birbiri ile uyuşmadığı zamanlarda silindirleme işlemi sonrasında çimlerde kurumalar meydana gelebilir. Rulo çim ekimi yapıldıktan sonra oluşan yeşil alanın bakım işlemleri tohum ekim işleminden sonraki işlemler ile aynıdır. Rulo çim ekimi yapıldıktan sonra var olduğu toprak yüzeyi 10-20 cm derinliğe kadar ıslanacak bir şekilde sulama işlemi yapılmalıdır. Bakım işlemlerinde yapılacak olan rulo çim biçme işlemi hep aynı yükseklikte olmalıdır. Her çim biçme işlemi farklı yükseklikte olmamalıdır.

Rulo Çim m2 Fiyatı

Rulo çim m2 fiyatı belirleneceği zaman çim alanı yaptırmak istediğiniz yerin arazi incelemesi yapılmalıdır. ekim işleminde bakım için gerekli olan gübreleme işlemi kök gelişimine yönelik olmalıdır. Hazır rulo çim işleminin araziye uygulandıktan sonraki bakım işlemleri de oldukça önemlidir. Çim bakım işlemlerinde ilk dikkat edilmesi gereken husus doğru bir zamanda biçim yapılmasıdır. Çimlerin boylarının uzunluğu 4-5 cm den daha uzun olmamalıdır. Çim biçme işlemi sırasında keskin bıçaklı aletler kullanılmalıdır. Kış mevsiminde çim biçme işlem süresi uzatılabilir. Çim alanı olarak uygulanan yerler sıcak hava koşullarına sahiplerse nisan- eylül ayları arasında toprağının nemli bir şekilde tutulması gerekmektedir. Çimlerin var oldukları toprağın en az 2-3 cm altı iyi bir nem oranına sahip olmalıdır. Bundan dolayı hava sıcaklıklarının yüksek olduğu dönemlerde çimler hergün sula işlemine tabi tutulmalıdırlar. Kış mevsimlerinde yağışlar daha fazla olduğu için ve toprağın nemini emecek sıcaklar olmadığı için sulama işlemleri bu mevsimlerde yapılamasa da olur. Çim alanlarındaki bir diğer bakım işlemi ise gübrelemedir. Çim alanlarınız için gübreleme işlemini belli bir program dahilin de yapmalısınız. Çim alanları için gübreleme işlemi yaz mevsimi öncesi ve kış mevsimi öncesi olarak yapılmalıdır. Gübreleme işlemi çoğunlukla eylül, ekim, kasım, mart, nisan ve mayıs aylarında metre kareye 50-60 gr gelecek şekilde uygulanmalıdır.

Rulo Çim Uygulaması

Rulo Çim Uygulaması” üzerine bir düşünce

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir