Hazır Rulo Çim
Hazır rulo çim uygulaması bahçelerinizi hızlı bir şekilde şekillerdirmek ve yeşil alan kazandırmak için oldukça tercih edilen bir uygulamadır. Çimlerin tohumdan büyümesini beklemenize gerek kalmadan hızlı sonuçlar almanıza olanak sağlar. Hazır rulo çim uygulaması yapılacağı zaman dikkat etmeniz gereken husus şunlardır. Bahçenizde ya da istediğin herhangi bir yerde çim alanı oluşturmak istediğinizde dikkat etmeniz ve sırası ile yapmanız işlemler bulunmaktadır. Çim alanı yapmak için belirlediğin bölgeye ilk olarak arazi tesviyesi yapmanız gerekmektedir. Çim üzerinde su birikintilerinin oluşmaması çimlerin sağlıklı bir şekilde büyümesi için ilk yapılması gereken en önemli işlemdir. Çim alanı tesis edeceğiniz bölgeyi istediğiniz gibi şekillendirmek ve görünümünü değiştirmek için arazi tesviyesi yapılması gerekmektedir. Bu işlemi yaparken alanın durumuna göre farklı aletler kullanarak işlem yapabilirisiniz. Hazır rulo çim. Çim alanı oluştururken dikkat edilmesi gereken diğer bir husus ise çim alanının sulama tesisatıdır. Çim bitkisinin besin maddelerini bitki kökleri ile almasından dolayı bu besin maddelerinin suda erimiş bir vaziyette olması gerekmektedir. Bundan dolay çim alanının bulunduğu toprağın bitkinin ihtiyaç duyduğu miktarda nemli olması gerekmektedir. Çoğunlukla çim alanı olarak tesis edilen özel bölgelerde yetiştirilen çim bitkileri büyümeleri ve gelişmeleri açısından ihtiyaç duymuş olduğu besinleri yağmur, kar, çiğ gibi doğal yollardan temin edemezler.
Çim, Rulo Fiyatları
Hazır rulo çim uygulaması yapacağınız zaman fiyatlar tercih edeceğiniz rulo çimin kalitesine ve talep edeceğiniz metre kare birim fiyatına göre değişiklik göstermektedir. Bundan dolayı çim bitkisinin ihtiyaç duyduğu su çim alanına kurulumu yapılacak olan sulama tesisatı ile karşılanmalıdır. Çim alanlarında sulama sistemi kurulurken tercih edilmesi gereken sistem yağmurlama sulama sistemidir. Tesisat kurulurken tercih edilen boru çaplarına göre boru kanalları açılarak sağlam malzeme tercih edilerek yapılmalıdır. Çim alanı için sulama tesisatı yapılırken sprinklerin, suyun basıncına göre, belli miktarlarda gruplandırılarak ana borudan ayrı bir şekilde vanalar yardımı ile çıkışları yapılmalıdır. Çim alanı oluştururken çim alanının durumuna ve ihtiyacı göre elektrik tesisatı da ihtiyaç doğrultusunda yapılmalıdır. Hazır rulo çim. Peyzaj aydınlatması çim alanlarının görsel güzelliğini arttırdığı için oldukça fazla şekilde tercih edilmektedir. Çim alanı olarak yapmak istediğiniz bölgede aydınlatma yapmak istiyorsanız çim alanı oluşturulmadan önce elektrik tesisatını döşemeniz gerekmektedir. Bu belirtmiş olduğumuz işlemler sırası ile yapıldıktan sonra bitki dikim işlemine başlanabilir.
Rulo Çim
Rulo çim uygulaması bahçelerinizde hızlı bir şekilde yeşil alan oluşturmak için seçebileceğiniz bir çim türüdür. Çim alanı olarak belirlediğiniz yere bitki dikim işlemi yapacağınız zaman bitkilerin dolgun, iyi yetişmiş, sağlıklı, güçlü kök sistemine sahip olması ve boyları birbiriyle eşit, düzgün bir şekle sahip ve herhangi hastalık taşımayan bitkiler olması oldukça önemlidir. Bundan dolayı ekimi yapılacak bitkileri seçerken oldukça dikkat olmanız gerekmektedir. Peyzaj alanına uygulamak istediğiniz bitkiler kaplı yani saksılı ya da köklü olabilir. Yeşil alan yapmak istediğinizde alana dikeceğiniz bitkiler eğer yaprak döken türde ise bunların dikimini kasım ayları ile mart ayı arasında, iğne yapraklı türlere sahip olan bitkileri ise her dem yeşil olan bitkiler ile birlikte ekim ayı ve nisan ayları arasında dikebilirsiniz. Bahçenizde gerçekleştireceğiniz bitki dikimi esnasında dikim aralığına büyük özen göstermeniz gerekmektedir. Bitki türlerine göre dikim sıklıkları farklılık göstermektedir.
Rulo çim uygulaması
Rulo çim uygulaması sizlere çim ekme işlemine göre daha hızlı bir şekilde yeşil alan oluşturma imkanı sağlamaktadır. Çim alanınızı oluşturmak istediğinizde çim ekim işlemi mart ayının ortasından itibaren mayıs, ağustos ve ekim aylarında rüzgarın olmadığı havalarda yapılmalıdır. çim ekilecek olan bölgede arazi tesviye işlemleri tamamlandıktan sonra toprağın üst tabakası 10-15 cm derinliğe sahip olacak şekilde işleme tabi tutulmalıdır. Çim ekeceğiniz toprağın genel durumu iyi değilse gübre ve torf karıştırarak tırmıklar yardımı ile araziye yayılmalıdır. Arazide çim alanı olarak yapmak istediğiniz bölgenin tohum yatağı kaliteli olmalıdır. Bundan dolayı tohum ektikten sonra silindir ile üzerinden mutlaka geçilmeli ve iyice bastırılmalıdır. Bu işlem yapıldıktan sonra toprak kapağı çim tohumlarının üzerine serilir. Tohum ekimi ile gerçekleştirilecek çim ekme işlemleri bilgi ve tecrübe gerektiren işlemlerdir. Bu işlemleri yaparken mutlaka bir uzmana danışmayı ihmal etmeyin.
Geri izleme:Çim Bakımı Nasıl Yapılır ?
Üstüne basılınca bozuluyo mu
Hayır bozulmaz üstüne basılınca
Metre kare fiyatı nedir
sağlıklı bir fiyat verebilmek için bilgileri net paylaşmanız gerekiyor bizimle.