Bahçe Temizliği yapan firmalar
Bahçe temizliği firması olarak sizlere bahçe temizliği, bahçe ot temizliği, yabani ot temizliği gibi birçok farklı alanda hizmetler sunmaktayız. Özellikle aylarının başlamasıyla beraber bahçede geçirilecek zamanlarda daha çok artmaktadır. Bundan dolayı kaliteli ve güzel bir görünüme sahip olan düzenli bahçe ihtiyacı hissedilmektedir. Bahçelerin en önemli bölümünü çimler oluşturmaktadır. Bundan dolayı da çimlere özellikle dikkat etmeniz gerekmektedir. Yaz mevsiminin bitmesi ile bahçeler atıl duruma düştüğü için sonbahar ve kış aylarında bakımları pek yapılmaz. Bu nedenle de baharın başlaması ve sıcaklarla birlikte bahçelerde geçirilecek zamanda artacağından dolayı bahar mevsimi başında ya da yaz mevsiminde ihtiyaç duyduğunuz anlarda bahçe temizleme, ot biçme, bahçe düzenleme, peyzaj yapımı, çim serme, çim biçme gibi birçok alanda yardıma ihtiyaç duyduğunuzda firma olarak sizlere hizmet vermekteyiz. Bahçe temizliği, bahçe ot temizliği, bahçe temizliği fiyatları gibi alanlarda bilgi edinmek istediğinizde firmamızı arayarak detaylı bilgi edinebilirsiniz. İyi bir bahçe temizliği ve bahçe ot biçme işlemi için bu alanda uzman olan kişilere başvurmanız bahçenizin sağlığı açısından önemlidir. Bahçe bakım ve bahçe temizli işlemleri uzmanlık ve bilgi gerektiren alanlardır. Kaliteli bir işlem yaptırmak için uzman görüşü ve işlemi önemlidir. Bahçe temizliği işlemlerinizi yaptıktan sonra bahçelerinizin sağlıklı bir görünüm kazanması, mevcut durumlarının iyileşmesi için gereken hizmetleri de sizlere sunmaktayız. Bahçe temizliği işlemi yapıldıktan sonra en önemli konulardan biriside bahçelerin düzenli bir şekilde gübrelenmesidir. Bahçe gübreleme işlemini de hizmet olarak sizlere sunuyoruz. Bahçe gübreleme işlemlerinde dikkat edilmesi gereken hususları sizlere kısa şekilde açıklayalım. Çim alanlarını biçme işlemi çok sık yapıldığından dolayı gübre ihtiyaçları da diğer bitki türlerinden oldukça fazladır. Çim alanlarında gübreleme işlemi gerçekleştirilirken zamana, çim çeşidine ve gübrenin atılış şekline çok dikkat etmek gerekmektedir. Azotlu gübreler kullanılacağı zaman senenin belirli dönemlerine yayılarak kullanılmalıdır. Çim alanlarında kullanılan azotlu gübreler vejetatif gelişimi teşvik eder. Ancak gereğinden fazla aşırı kullanımlarda yeşil aksamda fazla gelişmeye neden olarak zor şartlara karşı mukavemetini düşürür. Çim alanlarında azotlu gübre kullanılacağı zaman bir dekara senelik ortalama 5-10 kg saf azot verilmesi gerekmektedir. Hava sıcaklıklarının yüksek olduğu dönemlerde azotlu gübreleme işlemi kesinlikle yapılmamalıdır.
Bahçe temizliği fiyatları
Bahçe temizliği fiyatları konusunda firma olarak sizlere talep ve istekleriniz doğrultusunda uygun ve kaliteli çözümler sunmaktayız. Bahçe temizliği işlemi yaptırmak istediğinizde firma olarak keşif için sizlere ekiplerimizi yönlendiriyoruz ve daha sonrasında bahçenizin durumuna ve sizin istekleriniz doğrultusunda sizlere en uygun fiyatı sunuyoruz. Bahçe temizliği fiyatları konusunda alanında uzun yıllardır hizmet vermiş olmanın tecrübesi ile sizlere hizmet vermekteyiz. Firma olarak sizlere sadece bahçe temizliği alanında hizmet vermiyoruz. Bahçe temizliği fiyatları konusunda sizlerle anlaştıktan sonra sizin talepleriniz doğrultusunda bakım işlemlerini de yapmaktayız. Bahçe düzenleme, bahçe bakımı, çim serme, çim ekme gibi ek hizmetleri de sizlere sunmaktayız. Bahçe düzenleme işlemlerinin en önemli noktası çim alanı oluşturmaktır. Bahçelerinizde bulunan çim alanlarından memnun değil ve yeniden düzenlemek ve yeşil kaliteli bir görünüm kazandırmak istediğinizde çim ekme işlemlerinizi de yapmaktayız. Çim ekme işleminin çok farklı dikkat edilmesi gereken hususları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi de kullanılacak olan tohum miktardır. Oluşturmak istediğiniz çim alanlarında ekilecek olan tohum miktarını hesaplarken kullanılacak olan çim tohumlarının sertifikalı, yeni tarihli ve çimlenme yüzdesi oranı yüzde doksan üstü olan tohumların tercih edilmesi gerekmektedir. Bu belirtmiş olduğumuz niteliklere sahip olan tohumların ekimleri gerçekleştirileceği zaman ortalama olarak bir metrekarelik bir alana 30-40 gr tohum kullanılmalıdır. Fakat iri içim tohumlarının daha fazla olduğu karışımlarda kullanılacak olan tohum miktarı 50 gr’a kadar yükseltilebilir. Ayrıca çimlenme kapasitesi düşük olan tohumlarda bir metrekarelik alana daha fazla miktarda tohum atılması gerekmektedir. Çim alanı ekimi gerçekleştirileceği zaman bölgelere göre kullanılacak olan çim tohumları da farklılık göstermektedir. Her çim türünün bütün bölgelerde yetişmesi mümkün değildir. Her çim türünün karakteristik özellikleri farklı olduğundan dolayı bahçenizin bulunduğu coğrafi konum önemlidir. Çim alanlarında çim tohumu ekme işlemini gerçekleştireceğimiz zaman çim tohumunu fazla miktarda kullanmak ekimin yapıldığı alandan daha fazla bitki çıkması anlamına gelir. Ancak bu durum rekabeti arttırır ve birbirlerinin ışık almasını engeller. Bunun sonucunda da tohum sıklığından dolayı bu bölgede nem oranı artar ve hastalık etmenlerinin de etkisi ile çimde yanmalar başlar ve çim alanı ortadan kaybolur bundan dolayı çimlerin birbirleri ile rekabet etmemesi için tohum ile ekim gerçekleştirileceği zaman bir metrekare alana gereğinden çok fazla tohum kesinlikle atılmamalıdır. Fazla şekilde ekilen tohum çimlerin birbirlerini sıkıştırması sureti ile ölmelerine ve yok olmalarına sebep olur.
Bahçe temizliği ustası
Bahçenizde yapacağınız temizlik işlemleri, ot temizleme, çim biçme, ağaç budama, ağaç kesimi, bitki budama gibi tüm hizmetleri sizlere sunmaktayız. Detaylı bilgi edine bilmek için bizi istediğiniz zaman arayabilirsiniz. Sıcak havalarda azot gübre kullanımı yapıldığı zaman çimler yanma tehlikesi ile karşı karşıya kalırlar. Çim alanlarında azotlu gübre kullanıldıktan sonra sulama işlemi gübreleme işleminin hemen ardından gerçekleştirilmelidir. Gübreleme işlemi olacağı zaman çim alanında kesinlikle sulama yapılmamalı ve alan tamamen kuru olmalıdır. Fosforlu gübreler çim bitkisinin kök gelişimini teşvik ederler. Çim sahalarda senede bir dekara 5 kg saf fosfor verilmesi gerekmektedir. Fosforlu gübreler kullanılacağı zaman çim alanına fazla verilmesi halinde yabani otların gelişmesi hızlanır. Bundan dolayı kullanım miktarına çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Potasyumlu gübreler çim bitkilerini genel yapılarının sağlamlaşmasını sağlarlar. Potasyumlu gübreler kullanıldığı zaman çimler hastalık ve zararlılara karşı daha güçlü ve dayanıklı olur. Çim alanlarında ekim işleminden sonra gerçekleştirilecek olan kimyasal gübreleme sürün ve kök büyümesi, sürgün sıklığı, renk, fotosentez, hastalıklara karşı dayanıklılık, kardeşlenme ve bitkinin yenilenme yeteneği gibi bitki özelliklerinin gelişme gösterebilmesi için önemli bir uygulamadır.
Bahçe ot temizliği
Bahçe ot temizliği hizmetine ihtiyaç duyduğunuzda bizleri arayarak bahçelerinizde bulunan otların temizlenme işlemini yaptırabilirsiniz. Ayrıca firma olarak sizlere sadece bahçe ot temizliği alanında hizmet vermiyoruz. Evinizin ya da iş yerinizin girişinde bahçesinde bulunan yürüyüş yolları, taş döşeme alanlarında taşların aralarında bulunan ot temizliği işlemini de yapmaktayız. Firma olarak sizlere bahçe ot temizliği alanında kaliteli ve güvenilir hizmetler sunmaktayız. Bahçe ot temizliği, bahçe temizliği, bahçe düzenleme, bahçe bakımı, peyzaj düzenleme, ağaç budama, bitki budama, bahçe ilaçlama, hobi bahçesi yapımı, ağaç dikimi gibi birçok alanda hizmet vermekteyiz. Sizlerde kaliteli vakit geçirebileceğiniz bahçelere sahip olmak istediğinizde bizleri arayarak kaliteli ve güvenilir hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz. Kaliteli bir bahçeye sahip olmanın en önemli kuralı iyi bir toprak hazırlığıdır. Bahçe düzenleme işleminizi yaparken iyi bir hazırlık süreci oluşturursanız uzun yıllar kullanabileceğiniz kaliteli bir bahçe edinirsiniz. Bahçe düzenleme toprak hazırlığında yapılması gereken işlemler şu şekildedir. Çimlendirmek istediğiniz alanda ekim gerçekleştirileceği zaman çim tohumunun kaliteli bir şekilde kök gelişimi oluşturabilmesi için ve suyun toprakta tutunabilmesi için çim tohumunun toprağın 20-40 cm derinlikte işlenmesi gerekmektedir. Zayıf kumlu topraklara 5 cm kalınlığında organik madde ilave edilmelidir. Ayrıca 15-20 cm’ lik üst tabaka ile karıştırılmalıdır. Bunu yapmaktaki amaç toprağın su tutma kapasitesini arttırmaktır. Ağır killi topraklara ise 5 cm kalınlığında %70 kum ve %30 organik madde içeren karışım ilave edilir ve 15-20 cm’lik üst tabaka ile karıştırılır. Bunu yapmaktaki amaç ise toprağın gereğinden fazla sertleşmesini engellemektir. Bu işlemde dikkat edilmesi gereken en önemli durum toprak hazırlığında kullanılacak olan gübrenin yabancı ot tohumlarından arındırılmış olmasıdır. Kaba ve ince tesviyesi yapılan toprak silindir yardımı ile ezilerek çim ekimine hazır hale getirilir. çim tohumlarının ekileceği alan yüzeysel bir şekilde işlendikten sonra tesviye işlemine tabi tutulmalıdır. Çim ekiminde tesviye işlemi çok büyük önem arz etmektedir. Tesviye yapılmamış bir alanda küçük çukurcuklar ve tepecikler kalmaktadır. Tesviye işlemi gerçekleştirilmez ise çim alanında olacak olan tepecik ve çukurlar bölge çimlendikten sonraki dönemlerde çim alanında gerçekleştirilecek tüm bakım işlemlerini olumsuz yönde etkiler. Çim ekimi yapılmadan önce toprağa kompoze gübre atılırsa tohumların çıkış ve gelişim performansı daha iyi olur. Bahçe ot temizliği ile alakalı işlem yaptırmak istediğinizde firmamızı arayarak işlem yaptırabilirsiniz.